A nyílászárók bontása, beépítése a fal rongálódásával járhat.

Az egyszerű szegésekre, kisebb  vakolat hibák eltüntetésére használhatók a hajlítható műanyag öntapadós takarólécek, nagy sarok javításokra a gipszkartonos javítást, esetleg a nagyobb derékszögű takarásokat javaslom.

A nyílászáró cserével a hőszigetelés a jobb komfortérzet (nem szelel az ablak, nem mozog a függöny) megteremtődik, de a nyári napsugárzástól csak külső árnyékolóval tudunk jól védekezni.

Szerencsés esetben diófa, de ha nincs, akkor a külső tokos, vagy vakolható tokos redőnyöket  ajánlom.  A redőny lehet kézi üzemeltetésű műanyag, akár mobil szúnyoghálóval, vagy alumínium ami motorosan is üzemeltethető. Az alumínium redőnyök motoros vezérlése történhet távirányítóval, kapcsoló motorral, vagy már okos telefonról is vezérelhetjük.

Az ablak beépítése akkor van készen, ha a gyönyörű virágokat megfelelő könyöklőre tudjuk elhelyezni, mely lehet műanyag fehér, színes, vagy esetleg márvány is.

Kívül az ablakba szintén jól mutat a muskátli, ennek elhelyezése is történhet műanyag fehér, alumínium akár színes, vagy márvány párkányokra.

Mivel az új ablakra olyan alu peremes szúnyogháló rakható, amit könnyű levenni, így az emeleti nyílászáróknál is megoldott a rovarok elleni védelem.