Ha nem akar csalódni, így válasszon ablakot

2024.02.21

Mikre érdemes figyelni, ha építkezünk, vagy nyílászáró cserét tervezünk otthonunkban?

A nyílászárócsere nem filléres kiadás, így megéri profikra bízni a tervezést és kivitelezést. De mik is azok a tényezők, amelyekre oda kell figyelnünk, ha ablakot akarunk cserélni?

A minőségnek mutatója az ár is.

Pénz takarékossági okokból sokan hajlamosak az olcsóbb ablakot választani. Az esetek többségében sajnos épp ellenkezőleg sül el a dolog, nem pénz megtakarítást eredményez döntésünk, hanem többletköltséget és extra idegeskedést .

Az olcsóbb nyílászárók legalább annyival gyengébb minőségűek is, mint amennyivel kevesebbe kerülnek. Ezek a nyílászárók legnagyobb százalékban nem minőségi alapanyagokból készülnek, nem minőségi vasalatokkal.

A hozzá nem értőknek ezek a különbségek ránézésre fel sem tűnnek, és nem is keresik a különböző minőségi tanúsítványokat. Ezt a tudatlanságot/tájékozatlanságot kihasználva a "zuggyártók" esetében előfordulhat még a merevítő vasak kispórolása is.

"Ablakon kidobott pénz"

Ha ismerjük a különbséget jó cipő és rossz cipő között, a nyílászárók esetében ugyanekkora különbségekről beszélhetünk, de anyagilag sokkal nagyobb kárunk keletkezhet.

Egyrészt vágyott energiamegtakarításunk sem teljesül, hiszen a rossz nyílászárók nem csak nem zárnak tökéletsen, de szelelnek is. Másrészt annyira hamar tönkremennek, hogy sokszor egy-két éven belül kell cserélni a még újnak számító nyílászárókat.

Mit tegyünk, ha szeretnénk minél kevesebbet költeni, de rosszul sem szeretnénk járni?

Érdemes megbízható nyílászárószaküzletet keresni, ahol profi szakemberektől tudunk tájékozódni lehetőségeinkről, ahol bővebb kínálatból segítenek az igényeinknek megfelelő nyílászárókat választani.

Ha nincs elegendő fedezetünk a megfelelő minőségű nyílászárók megvásárolására, akkor haladjunk inkább kis lépésekben, és ne ezen spóroljunk, hiszen hosszú távot tekintve többletköltséget vállalunk a silány/olcsó választásával.

Nem elég jó minőségű ablakot vásárolni.

Ha sikerült jó minőségű ablakot vásárolni, még akkor sem dőlhetünk hátra a karosszékben, ugyanis a jó minőségű ablakot is be lehet rosszul építeni, így a vásárlás mellett nagyon fontos a beépítés minősége.

Igyekezzünk megbízható forrásból tájékozódni a beépítő csapat referenciáiról.

Fontos a szakszerű pontos felmérés és még fontosabb a szakszerű beépítés, mely az ajtó, ablak élettartamát megsokszorozza.

Honnan tudhatjuk, hogy a beépítésre profi szakembereket találtunk?

Ha nincsen személyes tapasztalatunk és nem ajánlás útján választottunk, érdemes referenciaanyagot kérni.

A profi beépítő a helyszíni szemrevételezés során felméri az igényeket, egyeztet a későbbi árnyékolás és szigetelési munkákkal kapcsolatban.

Mindezek figyelembevételével biztosak lehetünk abban, hogy megfelelően választjuk ki a számunkra ideális ablakot, amely hosszú évekig ki fog szolgálni minket, a mi, a kereskedő és a beépítő együttes örömére.

Mi, a KEZS-Ablaknál teljes körű kiszolgálással várjuk a hozzánk betérőket, széles nyílászáró választékkal állunk rendelkezésükre és minőségi nyílászáróink beépítéséhez dedikált beépítőinket ajánljuk! Így biztosítva ügyfeleinket a csalók okozta csalódásoktól.

Kérje ingyenes árajánlatunkat, műanyag ablakokra, ajtókra! Várjuk szeretettel!