Szúnyogháló kisokos

2024.06.04

Itt a szúnyogháló szezon!
Mit érdemes figyelembe vennünk, ha szúnyoghálót szeretnénk?


- De cuki kis szúnyogok! Milyen megnyugtató idebent ez a légy zümmögés...

Ugye ritkán hallani ilyet? A mi ügyfeleink sem rajonganak se a szúnyogokért, se a legyekért, de még a poloskákért sem... 

Aggodalomra semmi ok, mindenre fel vagyunk készülve! Ha elunta a vakarózást és a zümmögést, érdemes kicsit képbe kerülni a rovarvédelem kínálatot illetően. 

A riasztók, sprayk és füstölők helyett egészség- és környezetkímélőbb megoldás lehet a szúnyogháló!

A szúnyogháló ipar az utóbbi évtizedben nagy innováción esett keresztül, számos megoldás van ma az ablakokra és ajtókra egyaránt.

Hogyan kezdjünk neki? 

Érdemes figyelembe venni, hogy ki fogja használni a szúnyoghálót. Szúnyoghálós ajtóknál fontos tervezési szempont lehet, hogy idős ember, kisgyerek, kutya, macska használják-e. 

Mi a cél?

Fix szúnyoghálóra van szükségünk, vagy jó lenne, ha néha nem lenne ott, erkélyajtóra kell, vagy bejárati ajtóra, műanyag nyílászáróra lesz rögzítve, vagy fára?

Elsőre nem is gondolnánk, hogy a szúnyogháló választás is egy összetett kérdés. Összeszedtük, miket érdemes tudni. Nézzük a kínálatot és azt, hogy mi, mire használható:

FIX szúnyogháló

Nincs mindenkinek szüksége extrákra, nem is mindenhova ajánljuk. Így a legkedvezőbb árú kivitel a keretes szúnyogháló sokak választása. Legtöbb esetben mi is a fix szúnyoghálót ajánljuk, mert ez adja a legtökéletesebb rovar és kúszó-mászó védelmet. Nem csavaros rögzítést ajánlunk, hanem a kivehető típust, mert a könnyű kivételnek köszönhetően sokkal egyszerűbb tisztítani az ablakot és a szúnyoghálót is.

A szúnyoghálót alumínium kerettel készítjük el, így tartósabb lesz, mintha egy műanyag keretre tennénk. A keret nem sárgul el, nem megy tönkre.

Fontos tudni, hogy csak befele nyíló ablakok esetén rögzíthető. 

MOBIL szúnyogháló

A mobil szúnyoghálót lehet redőnnyel együtt kérni és külön is. A redőnyös szúnyoghálónál a redőny és a szúnyogháló két külön sínben mozog. Ennek jelentősége például tetőtéri/emeleti ablaknál, ha van az ablakban virágládánk, akkor a rolós rendszer segítségével könnyedén meglocsolhatjuk őket.

Szoktuk javasolni még abban az esetben, amikor a teraszra a konyhából csak ablak nyílik, így azon keresztül könnyedén tudják ki-, beadni az ételeket és terítéket. Illetve népszerű még a nyugdíjasok körében, akik az ablakon át kapják kézhez a kiszállított ebédjüket. 

A mobil szúnyogháló sok helyen jó megoldás lehet azonban tudni kell, hogy csak repülő rovar ellen véd, kúszó-mászók ellen nem. Ez annak az oka, hogy nem fixen rögzített a keret, van mozgástér az ablak-, és a szúnyogháló keret között. Így nagy huzatban ki is lenghetnek ezek a szúnyoghálók. 

A mobil szúnyoghálók függőleges és vízszintes kivitelben is kaphatóak, mi azonban a vízszintes kivitel helyett inkább a pliszé, vagy a tolóajtós szúnyoghálót javasoljuk, amibe még a kutyabejáratot is bele lehet tenni. A mobil szúnyoghálós ajtó nagy előnye azonban, hogy kis térigényű: így oda is beszerelhető, ahol nincs hely egy szúnyoghálós ajtó kinyitásához, teraszajtóknál is jó választás lehet. Két szárnyas ajtókra is szerelhető.

Kimondottan ajtókra ajánljuk a pliszé szúnyoghálót. Ennek hátránya, hogy ha elromlik, akkor az egész szerkezetet cserélni kell, nem lehet javítani. Így nem szoktuk ajánlani kisgyermekeseknek és kisállattal rendelkezőknek. Tolóajtós szúnyoghálónál, ha sérül a háló, akkor könnyen javítható. A tolóajtós szúnyogháló helyigényes, viszont szezon után könnyen levehető és el lehet tenni télire.

Kis kedvencek mellett szúnyogháló? 

Lehetséges!

Szeretnénk, ha kedvencünk zavartalanul járkálhatna ki, be a lakásba, de szeretjük a rovarmentes tereket is? 

Megoldás a macska-, kutyaajtóval felszerelt szúnyogháló ajtónk. A macska-, és kutyaajtó mérete miatt fontos a tervezés. Ha nem benti kutyánk, vagy cicánk van, és sűrűn szembesülünk azzal, hogy kedvencünk tönkreteszi a szúnyoghálónkat, akkor egy erősített, sűrűbb szövésű szúnyoghálót tudunk ajánlani, melyet kifejezetten erre a célra fejlesztettek, egy sokkal nagyobb ellenállású felületet adva.

Szükségem van szúnyoghálóra, mi a teendő? 

A felmérés sokszor új nyílászáróval, vagy nyílászáró cserével egyidejűleg történik a helyszínen. Kiszállási díj ellenében bármikor felmérjük igényüket a helyszínen. Azonban egy segédsarok használatával, melyet üzletünkbe látogatva, elkérhetnek tőlünk, maguk is könnyedén le tudják mérni, mekkora szúnyoghálókra van szükségük.

Négyzetméterárnál egy fix szúnyogháló esetében, kerettel együtt az alap verzió hozzávetőlegesen 10.000 Ft/négyzetméter áron lehet kalkulálni. Az a tapasztalatunk, hogy bármilyen szúnyoghálót is szeretnének, érdemes tervezésnél egyeztetnie velünk, hogy a lehető legoptimálisabb megoldást válassza ki, hiszen ahogy láthatja a választék széles mind funkciót, mint árat tekintve.Bejárati ajtónál egy szúnyoghálónál jelenleg kb. 40.000 Ft-tól lehet kalkulálni, persze sok minden függ a konkrét esettől.

Kérdését megírhatja nekünk e-mail-ben, megkérdezhet minket telefonon, vagy személyesen Békéscsabán a Bartók Béla út 14. alatt.

Addig is szép kilátásokat kívánunk!